PERSCOMMUNIQUÉ

Met de overname van het Vlaamse Polca zet Detry zijn expansie voort. Polca is gevestigd in West-Vlaanderen en gespecialiseerd in de productie van paté.

Aubel, 16 juli 2015 – Met de overname van Polca, de patéspecialist bij uitstek, verstevigt Detry zijn positie op de Europese markt. De overname past in de strategie van de groep Detry om haar activiteiten toe te spitsen op de productie, verkoop en distributie van vlees- en voedingswaren.

Detry, een 100% familiebedrijf, produceert en verkoopt sinds 1963 een ruim gamma vleeswaren (ham, paté, pensen, worsten, saucijzen, ...) bereid volgens traditionele recepten en met een absoluut respect voor de voedselveiligheid en het milieu. In 2014 ging 12.530 ton vleeswaren over de toonbank waarvan 29% richting buitenland; voornamelijk naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Nederland en Duitsland. Detry wil zijn plaats als toonaangevend speler op de markt voor vleeswaren ook in de toekomst veiligstellen en hecht dan ook bijzondere aandacht aan kwaliteit, onderzoek en ontwikkeling. Detry streeft continu naar duurzame vernieuwing, zowel op de Belgische als op de Europese markt, waarbij service aan de klant steeds hoog in het vaandel wordt geschreven. De vakbekwame medewerkers staan in voor de bereiding van typische streekgerechten die de consument een heerlijke en gezonde voeding aanreiken.

Polca, een West-Vlaams familiebedrijf gevestigd in Izegem, werd in 1969 opgericht. Polca is actief in de productie van hoogwaardige patés waarbij de onderneming een uitzonderlijke expertise heeft verworven in productie- en verpakkingstechnieken. Polca produceert jaarlijks 4.200 ton paté waarvan 81% is bestemd voor de export naar meer dan tien landen. De onderneming telt 49 medewerkers en zette in 2014 een omzet neer van 18,4 miljoen euro.

Zowel Detry als Polca kennen de Europese markt voor paté door en door en zijn bovendien complementair. Samen staan ze bijzonder sterk op de Europese markt. Met deze overname kan Detry zijn waaier producten extra uitbreiden waarbij de klanten een bijzonder sterk assortiment producten wordt aangeboden met heel wat groeipotentieel. De producten van Polca maken het verschil dankzij de kwaliteit van de ingrediënten, de unieke smaak en de complementariteit wat betreft verpakkingsoplossingen. Detry kan voortaan uitpakken met een compleet gamma patés dat perfect beantwoordt aan de verwachtingen van de klanten op de verschillende doelmarkten.

De merknaam "Paté Grand-Mère" van Polca, die in Europa bijzonder sterk staat, blijft behouden. De familie Detry neemt het complete personeelsbestand over en wil Polca verder laten groeien via onder meer nieuwe investeringen. Het huidige management blijft instaan voor het dagelijkse bestuur van de onderneming die voortaan een dochter is van Detry.

Met deze overname beschikt Detry dan ook over 4 productie-eenheden: Aubel (Detry nv) voor alle gekookte vleeswaren (ham, paté, worsten, saucijzen, pensen, …); Battice (Detry nv) voor geleiproducten (preskop, kipkap, vinaigrettesausjes, aspics, …); Bastogne (Bel’ardenne nv) voor alle rauwe vleeswaren (Ardense ham, Ardense worst, Ardense hamnoot, worst, spek, …) en Izegem (Polca nv) voor paté.

Detry, een combinatie van hoogwaardige expertise en topkwaliteit!


Artikels